Direktlänk till inlägg 13 maj 2011

"Min moster sa att jag var ond"

Av akias eposa - 13 maj 2011 11:57
Om du frågar någon pakistanska det som håller oss samman, kommer de att säga familj och tro, men vad de kommer inte säga är att familjen och tron kan också slita dig ifrån varandra. Det är vad slagit mig när jag satt och höll ett foto av en mörkhyad, mörkögda liten flicka. Jag har bilden välte, jag kan inte stå ut med att titta i hennes ögon, även om hon gjort något fel. Det är för att om jag gör, jag vill se ögonen på hennes pappa, min farbror. Sista gången jag såg farbror, jag var 11 och det var mitt första besök i Pakistan .

Jag var liten och mager och hade ännu inte visat några tecken på att förvandlas till en kvinna, antingen fysiskt eller känslomässigt. Jag hade lite kunskap eller intresse i vuxna relationer, och sådana saker sällan diskuteras i asiatiska familjer.

Även om vi visste ingenting om sex, alla visste vi om skam, renhet och familjens heder. Vi har bara ett ord för det i vårt språk, Izzat . Medan det finns massor av ord på engelska för att beskriva dess olika aspekter, det finns inte motsvarande. I slutändan betyder det den värsta synden är för en flicka att inte vara ren - med andra ord, en oskuld - före äktenskapet .

Liksom de flesta av mina vänner i Storbritannien, föräldrar var vår, ironiskt nog, betydligt strängare än våra kusiner i Pakistan. De var paranoid om vi blir alltför västerländskt, så de höll oss inpackad hemma.Kultur blev vår religion , och de flesta av våra föräldrar var fundamentalister.

Vissa dagar skulle jag titta på tv, och en romantisk scen skulle komma, och det skulle utlösa en föreläsning från min mamma. "Det är OK för engelska folket, men i vår kultur som vi inte har pojkvänner, och du har ett arrangerat äktenskap, OK?" Ibland kände jag mig skyldig till något innan jag hade gjort något.

En dag kom jag hem från skolan och min mamma pratade ivrigt på telefonen i Punjabi. Hennes yngsta systers äktenskap hade arrangerats, och vi skulle vara på väg.

Mina föräldrar hade inte råd att återvända hem för år, så min mamma var jätteglad över att se hennes familj, och jag såg fram emot att se den plats där hon hade vuxit upp. Jag drogs av hennes vemodigt uttryck när hon talade om att stjäla sockerrör från fälten och semester nära bergen.Jag var en missanpassad i skolan, och drömde att jag också skulle hitta någonstans jag kan tillhöra. Min mammas fantasi hade blivit min fantasi också.

Det finns ingen mer spännande plats för en flicka att vara än Karachi i upptakten till ett bröllop. Jag var jätteglad över bär traditionella bröllopskläder för första gången, och min mamma lyste av lycka som syster till bruden.

Den första ceremonin, den Mehndi - eller henna parti - var vad vi var mest glada över, eftersom det är när alla dansar, och brudens systrar konkurrera med till brudgummen att se vem som kan sjunga högst.

Som förberedelse för den Mehndi hade vi parterna kallas dholkis - efterdholki trumma - som tjejerna spelade som resten av oss sjöng bröllop låtar från senaste Bollywood filmer. Vi använde henna pasta för att dekorera våra palmer, leriga stigar de lämnar vackra, Spider-web mönster på våra händer nästa dag.

En vecka före bröllopet kom farbror. På döden av min farfar, hade farbror tagit ansvar för familjen och gifte sig aldrig. Han arbetade i Mellanöstern, framgångsrikt utbildat sina bröder, och gifte bort sina systrar i respektabla hem.

Han var en stor man, mörkhyad, med ett litet skägg. Alltid i vita traditionella kläder, med radband i handen, kunde han citera rader ur Koranen om något ämne.

Han ofta trängd mig att tala om religion, och hur flickor som växer upp i väst redan var halvvägs på vägen till synd.

Min familj var inte särskilt religiös, och farbror talade med en sådan auktoritet att jag trodde att Allah hängde runt väntar på mig att röra upp och visa vad alla misstänkt hela tiden.

På natten den Mehndi , föll jag sjuk. Mina kusiner var upprörd att jag inte skulle kunna vara med och min mamma sa att hon skulle ta mig hem, men vi kunde säga att hon var besviken. "Oroa dig inte, sade morbror. "Mehndis är för kvinnor. Jag kommer att ta hem henne. "

Det kändes konstigt att vara på huset ensam med farbror. Det hade varit så full av folk och aktivitet, men nu var det tyst. Farbror sa åt mig att klä av sig för sängen och han skulle kolla på mig senare.

Jag halvsov och knappt märkte honom komma in Han satt på min säng och placerade sin hand på min panna för att kontrollera min temperatur, sedan började smeka mitt hår.

När han gjorde så, talade han sakta, hans röst omtänksam, men ändå hotfulla, som honung på en orm tunga, och hans andedräkt luktade surt, av gamla cigaretter. Jag kände mig rädd, men visste inte varför. Mitt hjärta slog snabbt och jag kunde inte andas. Han började smeka min rygg, hans händer gled under mina kläder ...

När man kallar till bön ekade från moskéer i gryningen, sade han att det var mitt fel för snärja honom, och jag skulle gå åt helvete. Sedan han lämnade för att utföra sina morgonbönen.

Jag tillbringade följande dag i en dimma. Jag tänkte jag kunde känna farbror touch, som insekter som kryper över mig, och duschat och om igen, men oavsett hur hårt jag skurat, skulle känslan inte försvinna.

Under dagen verkade han alltid att vara arg på mig och det kändes som jag gick på äggskal när han var ca. Varje gång jag tittade upp, ögonen var efter mig. Som alla upphetsat klädd i glittrande kläder och delade skämt var jag vid kanten av den lyckliga bilden, inte riktigt en del av den.Det var svårt att låtsas att le när jag visste, eftersom varje timme gick, skulle det vara natt igen och han skulle återvända till mitt rum.

Så småningom, två dagar före det sista ceremonin sa jag till min kusin Nadia allt. Fast jag svor henne till sekretess, berättade hon för sin mamma. Nadias mamma släpade mig ner, väsande ilsket att jag var en elak flicka, och jag brast i gråt, delvis av rädsla och dels av lättnad.

Min mamma kunde inte bearbeta vad som hade hänt och började jämra sig högt som hennes systrar höll henne. En annan tant frågade mig om jag var oskuld, för om inte, skulle de ha att gifta mig direkt, så jag ljög och sa att han bara hade rört mig. Även mina fastrar var sympatisk, kan jag berätta genom deras ögon att de var lättad över att det inte var deras döttrar. Jag tror att min mamma kunde berätta också.

Den natten talade de äldste om vad man ska göra, men alla verkade mer orolig för att skydda familjens heder än vad som var bäst för mig. De oroar sig för att någon skandal kan förstöra Nadia chanser för äktenskap. Alla beslutade bästa vore att låtsas att det aldrig hänt och aldrig prata om det.

När vi återvände, kramade min pappa oss på flygplatsen, tänkte vi haft den tiden i våra liv. När jag ser tillbaka, jag undrar om han kände min mammas olycka. Men jag kunde inte få minnen ur mitt huvud. Jag kunde inte berätta för någon för jag skämdes. Jag slutade skriva min dagbok eftersom orden kändes alltför smutsigt för att läggas på dagboken rena sidor. Mitt skolarbete lidit och mina vänner trodde jag var lynnig. Det var en kille i min klass som gillade mig, men jag var hemskt för honom. När han rörde vid min axel i matsalen och jag skrek på honom framför alla.

På universitetet blev jag vän med en flicka som bar en hijab, som berättade att hon hade utsatts för övergrepp. Jag berättade för henne vad som hade hänt mig och frågade hur hon kunde stanna hängiven sin tro efter en sån sak. Hon sa att det var hennes tro som hade fått henne igenom. Jag upptäckte att jag hade fått allt om bakfoten, att det i Koranen står det människor som Farbror är syndare, och i Allahs ögon var jag så kysk som en jungfru. Men ingen berättar allt du det. Hela denna tid hade farbror använde religionen mot mig och jag hade låtit honom. Min mamma blev mindre strikt också. Vad hade hänt mig hade olåst en förträngda minnen hon hade av en farbror missbruka henne också. Hon sa också att hon trodde mig från början, och beklagade inte konfrontera sin bror.

Jag hörde rykten om Farbror genom åren, att han hade motvilligt hade ett arrangerat äktenskap med en kvinna mycket yngre än honom. Mina mostrar och kusiner visste alla vad han hade gjort, men de alla fortfarande dansade på hans bröllop och målade sina händer med henna.

Efter min examen ordnade mina föräldrar också ett äktenskap för mig.Fast det var en traditionell setup, var min man växte upp här, och han är snäll och mild så vi trivs bra. Jag är säker på att han misstänker, och har under lång tid, men han frågar inte och jag kommer aldrig berätta.
detroit riot 1967 development of a thunderstorm monetary engagement gifts thank you detroit city treasurer tax invitation to join board poems for mums mississippi state bulldogs pandora bead deutsches museum radio detroit edison outages monroe michigan women knicker pooping how to identify david yurman earrings big w job application online detroit diesel ddec3 oswego stained glass plain star charms and meaning 1man1screwdriver relious graduation poems nursing school referral letter other political party developers in amman jordan same cover letter medical assistant detroit new papers obituaries detroit lakes mn radio stations sports developmental disability definition josh groban pearls picture of a fly swatter jail poems funny amy flolo wedding picture of a atlanitc salmon seniors 2011 funny slogans uniform ambulatory care data set free chat rooms breaking away movie picture hanging accessories and ribbons code to view private myspace pictures 2010 utubadult detroit officer joe nevins slot machine interference detoxifying bacterial lipoprotiens osx skin on windows mobile 5 picture genital anatomy female chimpanzee detroit november school board poles julie makimoto hentai detroit tigers stores comerica park examples of persuasive speech conception to implantation signs detoxification drink recipe otsego county ny gov redtube lori poems about walking away sage tea in traderjoe old like fine wine quotes oswego school ny definition paper s developing countries were more severe than detroit online hotel reservations westlawnext pricing sample speech president alliteration poems by shel silverstein detroit public library and literacy picture of a glob dad from daughter poems detroit michigan fith estate sonichentia osx share portfolio management bmx funbox plans sample of letter of recommendation for eagle scout buy here pay here dealerships in vineland nj detroit river housing picture of a propane tank detroit newspapers customer care development plans westfield indiana crochet shawl collar jacket pattern developing your perspective other pornhub sites memory wire bracelet designs 27 piece quick weave hairstyles devanshire cattery in mi phantasy star universe casino pattern quotes from silver ravenwolf ups freight estimator inspirational senior class mottos demand letter security virginia oswego ny cam poems of canada detroit recreational camp detroit lions with no 20 lil wayne ft. young money - every girl ideas of how to make animal cell out of cake ruttman grasshopper mini bike chevy truck vin number decoding development of the indian infrastructure psp pointsc the shag haircut develop a sense of free unlimited online games guitar chords drop d tuning milor jewelry otc nasal decongestant list of the unit 4 vocabulary level f free whirligig plans math games to play in the classroom that involve chance otago canine training club bitchy poems and quotes dev 7502 sis pictograph worksheetsictograph outline europe maps picture of acapulco beach mexico detroit tigers t-shirts detroit mi signs attraction guy likes you loreal sublime bronzer and pregnancy picture in headline myspace outline in making an annual report detroti wayne county other underground press resources silver carpet care aluminum cans per pound analysis of thomas hardy poems ot africa line usa security store coupons nanda hyperglycemia dette-exchange inc ltd black faced watch remake youth model 12 gage shotguns for sale rough and uncut natural pink quartz assessment specialist cover letter sentence structure activities development of frontal sinuses step by step instructions on how to make the origami divine dragon outline of asthma detroit lions stuff electric motor insulation class ziva leaves ncis deutschland navigator th ringen milz ortsinfo pattern for ladies cardigan vest pet safe insecticide detroit housing forclosers ami denise phillips detroit red wing and little caesurs ciprodex otic dogs picture of a girls popped cherry car leasing uk otellos catering of oakville trish peden ottawa county community mental health mi otc flea tick medicine deutz diesel motor picture of a traditional tombstone promotional code for disney pirates of the caribbean online developing winners maryland othello game strategy osx email html cheek art face painting detroit institute of arts body world gold salts price pussy too small red tube tokarev for sale reasons why abortion should be illegal example of letter of proof of employment cathedral metal fencing fram to wix cross reference funny things to say at a wedding developing business plan free developmental psychology online multiple choice deutsch macher hot dogs bow tie money lei north state casino travel running for class treasurer picture latuca canadensis powderpuff shirt ideas class of 2011 imagery and symbolism in poems 963 anti wrinkle face cream alice from bakugan porn detoxifying diet alcohol sonic nutritional values otra noche remix mp3 poems for gramma s from teen picture frames set cingular cell phone ring tone itune gift cards codes developing the frontal lobe develope pictures online shemaletubes byzantine chain making picture frame wholesalers development of the united states detroit diesel dealer in orlando picture of 2005 corvette radisson blu, reward, loyalty program picture of a nurse cap scary forwards for email cell phone detroit downtown in restaurant free pattern babys leather shoes runescape wc pro detroit michigan weather report ottawa canada car lease dirty christmas poems emilie ullerup nude picture friendly circus clowns acme food sales ottawa creek apartments developing assertiveness communication white papers jesse stuart poems development pda software poems for foster parents detroit diesel 4-53 blower data ar test cheats poems about motherhood shel silverstein otomax from mexico oswestry bebb agriculture cattle choker necklace des tibetan mastiff pups in china for sale + price arcade games .com happy monkey full size computer keyboard picture developing large motor skills detroit magic radio station reverse number lookup 403 father birthday speech sample amy granty cancer v capricorn otdr file viewer letter requesting ization for holiday from school duck and goose coop plans other carbs nutritional facts other groups including foreign language churches developing an external factors analysis summary development of island territories india picture of a polish easter card otite purulenta omeopatia animated key chains develop team mission statement strategy runes of magic joblid location nando chicken livers herbs bowel paralysis redtube amature latina babysitter align motorcycle chain other cinema stars picture of a oil rig detroit michigan tv network affiliates detoxification remedies for the body other words for coffee develop consultant fee schedule picture finder pro 02 jun gdp and gnp formulas o sweet raspberries poems developing plan of personal organization detroit free press vacation stop free cooking games for teens free other world outside class seating chart template detroit tigers flag data line protector definitions birthday poems quotes for 15 established poets friendship poems amy pietz slingbox with multiple users picture las vegas convention center developing your fanticy osx midi devices osx intel network drivers detroit lakes technical college apply for forever 21 online examples of appeal letters for financial aid picture of a bullhead developing and administering a chilcare center ottawa fleet mechanics make lite brite sheets camera memory cards outline for literature circles beaded deer hide request red bull sponsor otc retin a geminicancer cusp virgo patibility ottawa illinois goon squad bank of america career family reunions poems integrate office nlite otsego mi gym development feasibility checklist bme pain olympics mobile detroit pistons intro 2007 naturist junior miss free pics thanksgiving poems being alone otc drug index ot michael johnson area rugs online education free other words for burp chris villanueva perez ashley name necklaces outline of cactus plants diamond plate paneling motorcraft carburetor hoockup cute metal letters developing chi for self defence detroit int airport motels detox yourself free detroit grocery stores akoya pearl earrings outline of a script climax printable activities for teens cute happy birthday sayings detroit hard money lender word seating plan what is a lung study osx enable permissions hentai breast expansion video of eve and stevie j. sex tape facebook proxy ppscc how much money goes towards abortion annually jungle vocabulary jeopardy daily double wav faith gale silver developing leg muscles deutsch mercedes ml germany picture of a pastry blender badcockfurniturestore sandra cisneros eleven questions interest inventory for early elementary othello the musical deutsch connectors ds04 colleg handjob poems for strong women titles for dnk driving speeches outlets for dried cherries should you accept a job offer right away detroit tigers 5 piece set real estate virtual tour so sad rhyming poems other names for the adrenal glands development of gift tilapia otaki 450 slc picture frame 18 x 22 nutritional value in bean sprouts city building games online poems about being a mom other uses for vicks vapor rub guysgettingenemas picture of 3 month fetus ota mae hicks hall othello iii 4 deuce s stay wild pitbulls for sale north carolina laurel mountain jewelry picture in picture on dct6214t tycoon rings picture from beach of dubai funny farewell poems calculate ph solution free lobstermania slot machinec footjob redtube http: www.google.com webhp complete 1&hl en picture motion browser version sample letter of authorization to access bank account detroit red wings conference finals top 10 nursing school in united states french bulldog rescue seattle wa developmental aid beneficial detrazione iva su auto in leasing wellsreitii.com developing effective organisation sample cover letter for outside sales position picture framing classic chances of twins with clomid and metformin jim shockey msds otherness aqui lejos develop memory stick citing cv apa style body expansion stories volusia and seminole county all county band menards chainsaw poems religious detroit vapor stove co cramps white bumps on the tongue, headaches girls being sick sex michael hill - charm bracelet baptist funeral poems poems about surviving development estate real ota capture card nicki minaj quotes and sayings other elements of production english escape free porn clip aylar download cherry popper vs. vee string all natural penus enlargemeht surgery otis ang ab jokes for someone turning 50 developing effective sustainable partnership bead store schaumburg beastialityhub tsseduction streamin epson drivers cx4800 b f hits me poems deutscher journalisten verb small white bumps on face development methodology enterprise kingdom hearts coloring book deutschland navigator hessen rauschenberg ortsinfo free 80th birthday poems otitis media photo ot babes getting pounded ourworld coin hack ottawa farmers market detroit car show pictures otc 1266 tool caroline manzo necklace deutscher biathlon verband school captain ideas antena3tv.es nursing care plan for patint with cardiac problem detroit economy in 1936 eileen carpio nutritionist otis elevator history valentin elizalde autopsyalentin eli hth 1.7 development parks throughout india have been stardoll cheats for free clothes picture higgins boat otk spanking school girls jack gilbert great fires easy student credit cards quilt wedding ring blond police redtube detroit auto show 2008 concept cars iphone porn wife caught development management programme kindercare rates 2010 usps standard mail delivery map poems about giants causeway dragons in polymer clay otago university student webmail new jersey motion to reopen bankruptcy case international poems pain developed itself into an important producer ottawa chinese doctor student council speech president development estate finance real picture of 1950 100 dollar bill emission spectra silver woven bead bracelet patterns login citibank travel card donde esta jackie guerrido good ps2 games for girls otologist on oxford insurance detroit regional chambe paulson poker chip tagalog translation of great is thy faithfulness other calibers in an ar otr .160 paint marker jesse webb option magic jewelry televison coupons online snowmobile racing game air tran promo code ottawa canada fall behind time detroit michigaan weather forecast sicilian love phrases detroit weekend direct picture of a gun and handcuffs redtube none hd crock pot cuban beef roast clear donation box on pedestal other uses for hand sanitizer letter designs a-z fungal toxins causing liver and teenney damage canine otis in the andy taylor show poems about guys and players sweet 16th birthday poems staff satisf survey exame pdf developmental neuropsychological assessment tx developing images of god explain to kindergarten what a cornucopia is las vegas realestate cell phones prepaid elegant iron benches necklace t-stand bookshelf kits pictures medium length inverted bob augmentin & forgot to picture of a aqha yearling devaney center lincoln nebraska other names for special machines picture of a flax seed plant pokemon glitches detroit wayne county airport otis jones art detsche deutsche mp3 brasileras peludas osx download realplayer how to see hidden friends list on facebook fancy facebook writing detters mill foreclosure developing business relationships
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av akias eposa - 13 maj 2011 11:55

Där de går: mamma och pappa, travar längs balen på deras smekmånad i Torquay, snäste av en gata fotograf vars företag - det står på baksidan av bilden - var Remington av Southfield Road, Paignton.Pappa ser ganska nöjd med sig själv över att ha äntlig...

Av akias eposa - 13 maj 2011 11:52

Uppskattningsvis en miljon farföräldrar i Storbritannien saknar tillgång till sina barnbarn, vanligtvis som ett resultat av familj fel eller sorg. Nu, regeringen den överväger att göra tillgång till en laglig rätt. Den Family Justice Review , som ska...

Av akias eposa - 13 maj 2011 11:49

Kasey Edwards hade bara gått en rutin cellprov, men hennes gynekolog erbjuds att kontrollera sina äggstockar medan hon var där. En visade sig vara polycystiskt - det var som producerar ägg som var felaktiga. Den andra var full av endometrios. På topp...

Av akias eposa - 13 maj 2011 11:47

Föräldrar ska sjunga till sina barn varje dag för att undvika språkliga problem utvecklas senare i livet, enligt en konsult. Alltför stor vikt under de första åren ligger på läsa, skriva och räkna, och inte tillräckligt om fördelarna med sång, enligt...

Av akias eposa - 13 maj 2011 11:46

I ett polerat men väl använt köket i västra London, är Anna matlagning kvällsmat. Det är ekologisk lax, asiatiska, en variant på en Jamie Oliver recept: grillad filéer av färsk fisk rosa serveras med beansprouts, gurka, morot PRYDD MED BAND, mango, k...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se